top of page

LED lichttherapie behandeling

Led lichttherapie, momenteel hét schoonheidsgeheim van veel beroemdheden. Led lichttherapie is een hele efficiënte, veilige en ontspannen vorm van huidverbetering. Geschikt voor vrijwel alle huidtypes. Led therapie kan worden toegepast bij nagenoeg iedereen die niet aan lichtallergie lijdt of overgevoelig is voor licht door bijvoorbeeld medicijngebruik. Voor contra-indicaties, zie onder.

De aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur in de huid word gestimuleerd. Rimpels vervagen, littekens verminderen, evenals pigmentvlekken. Waardoor de huid een strakkere, egalere en jeugdigere uitstraling krijgt. U ziet direct resultaat, de huid voelt fris en glad aan en ziet er stralend uit. Een kuur geeft optimaal resultaat.

LED-therapie (Light Emitting Diode) is in de jaren tachtig door NASA ontwikkeld om wondgenezing en weefselgroei in de ruimte te bevorderen. In de jaren die volgden heeft de wetenschap uitgewezen dat led lichttherapie de celdeling en aanmaak van nieuwe cellen bevordert en beschadigde weefsels repareert. Er word led licht met verschillende golflengtes ingezet, welke allemaal op een andere diepte in de huid werkzaam zijn en een ander huidprobleem kunnen bestrijden.

Onderzoeken hebben uitgewezen dat 85% van de behandelde personen daadwerkelijk zichtbaar resultaat ondervindt bij led licht therapie en daarom is deze vorm van led technologie een hele belangrijke ontwikkeling in de strijd om de huid er jeugdig, gezond en stralend uit te laten zien.


Directe resultaten: verbetering van de doorbloeding, een stralende en zachte huid, bestrijding van evt. acne bacteriën en bevordering van wondgenezing.

Resultaten op langere termijn, bij een kuur: maakt de huid soepeler en jonger door vermindering van lijntjes en rimpeltjes, vermindert littekens, pigmentvlekken en couperose. Verbetert de huidstructuur en verkleint poriën. 

Welke kleur doet wat met uw huid:

Rood licht (640 nm, tot ca 6 mm diep)

Deze golflengte werkt diep in de huid en zorgt ervoor dat de cellen die collageen en elastine maken (fibroblasten) aangezet worden tot versneld werken. Hierdoor wordt de huid strakker en voller. Ook wordt de doorbloeding gestimuleerd en wordt beschadigd weefsel gerepareerd.

Bij: huidveroudering- en verslapping, slechte doorbloeding, vale huid, wondjes, littekens.

Blauw licht (415 nm, tot 1 mm diep)​

Blauw licht werkt vooral aan de oppervlakte van de huid. Het licht zorgt ervoor dat zuurstofradicalen vrijkomen, die de bacterie die acne veroorzaakt vernietigt zonder de gezonde huid te beschadigen. Zo worden puistjes en ontstekingen bestreden en voorkomen en roodheid vermindert.

Bij: ontstekingen door acne, mee-eters, overgevoelige, onrustige huid en grove poriën.

Groen licht (532 nm, 0,5-2 mm diep)

Het groene licht draagt bij aan detoxificatie (ontgiftiging) van de huid. Hierdoor neemt irritatie en gevoeligheid van de huid af. Groen licht verheldert pigmentvlekken, kalmeert de huid en vermindert roodheid.

Bij: pigmentvlekken, een onrustige en geïrriteerde huid bij eczeem, rosacea, na microdermabrasie-, dermapen of peelingbehandelingen.


Geel licht (590 nm, 1-2 mm diep)

Het geel licht vermindert inflammatie (ontstekingen) door de circulatie te bevorderen en een versterking van het immuunsysteem te bewerkstelligen. Het verbetert de hydratatie waardoor de huid rustiger en frisser gaat uitzien. Het verkort de herstelperiode na een behandeling met fillers, botox, fractional laser, chemische peelings, IPL of laser permanente ontharing en na een chirurgische ingreep zoals ooglidcorrectie en borst chirurgie. Hoe ziet een behandeling met led lichttherapie er uit:

Eerst word de huid gereinigd, vervolgens krijgt u een peelingmasker om de dode huidcellen te verwijderen, dan word er een serum aangebracht en een speciaal masker dat het licht prima doorlaat. Daarna krijgt u led lichttherapie gedurende 20 minuten.

Vervolgens een dag- of nachtverzorging en oogserum.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig:

Voor een optimaal resultaat is een kuur noodzakelijk. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de huidconditie. Met een kuur van 8-12 behandelingen zijn goede verbeteringen te verwachten. Hierbij eerst 1 tot 2 keer per week een behandeling. Na een kuur van 3 maanden is 1 keer per twee of drie maanden voldoende om het resultaat te onderhouden.

Natuurlijk is het ook mogelijk om led lichttherapie in combinatie te gebruiken met andere behandelingen. Bijvoorbeeld met diamond microdermabrasie, of dermapen behandelingen. Na deze behandelingen volgt dan led lichttherapie, zodat de huid snel herstelt, roodheid vermindert en voor een nog mooier resultaat.


Na de behandeling:

LED licht is een uiterst vriendelijke behandeling. Van een hersteltijd is geen sprake, je huid ziet er na afloop van de behandelsessie niet rood, gezwollen of schilferachtig uit. Door goed het thuis verzorgingsadvies op te volgen zal er een snel effectief resultaat te zien zijn. Ook is het belangrijk de geadviseerde producten voor thuis te blijven gebruiken.

Wat zijn de tarieven:

Een losse led lichttherapie behandeling kost: € 46,50 en duurt ca. 45 min.

Als aanvulling op een behandeling naar keuze betaald u € 19,50 extra op de prijs van de gezichtsbehandeling.

Wanneer u kiest voor een kuur van 8 behandelingen kost dat € 300,00.


Contra-indicaties:

Epilepsie en zwangerschap, schildklieraandoening of schildkliermedicatie. Lichtallergie en/of fotoallergische huidreacties.

Bepaalde auto-immuun ziekten zoals o.a. HIV, PCO, lupus erythematodes of albinisme.

Bij gebruik van bepaalde medicijnen die de huid gevoelig maken voor zonlicht zoals: Benzolperoxide, Salicylzuur/Benzoylperoxide, Sint Janskruid, Tetracycline, Roaccutane, bepaalde antidepressiva, anti-schimmelmedicatie, MTX, hydrocortisonen, bepaalde antibiotica en bepaalde medicijnen voor diabetici. Wanneer u deze gebruikt, moet het gebruik ervan minstens een week geleden zijn gestopt, alvorens te kunnen starten met het gebruik van led lichttherapie.


Prijzen zijn incl. BTW. Wijzigingen en typefouten voorbehouden

bottom of page